I løbet af de seneste år har iPhones konsekvent rangeret blandt de mest eftertragtede mobiltelefonmærker på markedet. Det er en naturlig reaktion at føle sig overvældet, når det kommer til at vælge din næste telefon, især med Apples brede udvalg af modeller.

Hvilken iPhone skal jeg vælge?

iPhones har over en årrække hørt til blandt de mest eftertragtede mobiltelefonmærker. Det er forståeligt, hvis du føler dig overvældet ved valget af din næste telefon. Der findes nemlig et bredt udvalg af iPhone-modeller og -generationer. Med denne artikel leder vi dig sikkert gennem et hav af forvirrende specifikationer og prisniveauer, så du kan træffe det rigtige valg. 

Skal jeg købe en iPhone 15?

Mange stiller sig selv spørgsmålet om, hvilken telefon de skal vælge, når der atter skal købes nyt. Der er mange mærker af mobiltelefoner, som man kan vælge mellem. iPhone-brugere har det dog med at være meget loyale. En undersøgelse fra 2021 viser nemlig, at de fleste, der har købt iPhones én gang, også er tilbøjelige til at købe en iPhone igen, næste gang de skal skifte telefon. 

De nyeste modeller på markedet er iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Det er ofte nærliggende at købe den sidste nye model, men er det altid den bedste investering, hvis man vil have mest for pengene? iPhone sender hvert eneste år en ny iPhone-serie på markedet, men kan det bedre betale sig at købe sig en ældre version? Det vil vi gennemgå i denne guide. 

Det kommer an på, hvad du som bruger lægger mest vægt på. Er det den bedste skærmoplevelse, et topklasse kamera, 5G eller noget helt fjerde, du lægger vægt på? Der er ingen tvivl om, at det er en iPhone 15-model, du skal ud i, hvis du vil prøve kræfter med Apples nyeste skud på stammen inden for nye funktioner og teknologier. 

Hvilken billig iPhone skal jeg vælge?

Lad det være sagt med det samme: Hvis du er på jagt efter en billig iPhone, er det sandsynligvis ikke en spritny model fra iPhone 15-serien, du bør rette blikket mod. Disse nyeste modeller kommer med en alt for høj pris. Og ofte er der ikke udsigt til prisfald i den første lange periode, efter de er udgivet. Men heldigvis er der andre muligheder, hvis du vil købe en lækker iPhone, uden du behøver at sprænge banken. 

En praktisk og økonomisk løsning kan være at investere i en brugt iPhone. Der findes mange troværdige forhandlere, som sælger brugte mobiler. Forhandlerne reparerer og nulstiller ofte telefonerne. Derfor er der ofte kun en lille forskel i forhold til ydeevne og udseende fra fabriksnye modeller. 

Hvis du ikke ønsker at købe en brugt model, kan du i stedet investere i en ældre model. Det er en god løsning for dem, der ikke nødvendigvis ønsker de nyeste funktioner og den bedste kameraoplevelse. Ofte følger der kun små opdateringer med hver ny iPhone-generation,

Ved at kigge et par generationer tilbage i iPhone-serien kan du finde kvalitetsmodeller, hvor prisen er lavere. Ældre generationer af iPhones falder nemlig i pris, hver eneste gang en ny generation ser dagens lys. 

Hvilken telefon er bedst til prisen?

Selvom man hurtigt kan lade sig friste af de nyeste telefoner på markedet, så er altså ikke altid den bedste løsning. Hvis du leder efter det mest fornuftige køb til prisen lige nu, skal du sandsynligvis et par generationer tilbage. Det, du skal holde øje med, når du køber en ældre model, er, om Apple fortsat supporterer og opdaterer telefonen jævnligt. Ellers kan du risikere at stå med en telefon, der ikke kan gennemføre vigtige opdateringer.  

Hvis du investerer i en telefon fra iPhone 14-, iPhone 13 eller iPhone 12-serien, får du stadig en telefon, som vil holde flere år ud i fremtiden. Du kan endda gå tilbage til endnu ældre modeller uden problemer. Apple fortsætter nemlig med at opdatere disse modeller i de kommende år. Det er dog ikke tilfældet for modeller, der er fem år gamle eller ældre, da softwareopdateringer og support gradvist ophører. 

En af de helt store fordele ved Apple-telefonerne er, at de har en lang holdbarhed. De har en god ydeevne og med jævnlige opdateringer, så du er sikret i flere år. Hvis du ikke har brug for det bedste 4K-kamera eller den hurtigste ydeevne, så er en ældre model en helt fin løsning til formålet.

Køb en ældre iPhone, og få mere for pengene

Er du ikke den store tech-nørd, der lægger vægt på de nyeste modeller, de smarteste funktioner og den bedste kameraoplevelse? Så er det næppe en ny iPhone 15, du skal investere i, hvis du vil have mest for pengene. Der er nemlig et stort udvalg af brugte iPhones og ældre modeller, som kan opfylde dine behov. Disse alternativer kan give dig adgang til mange af de grundlæggende og pålidelige funktioner, som iPhones er kendt for, men til en mere overkommelig pris. 

Uanset om det er solid ydeevne, brugervenlighed eller god kvalitet i kameraet, kan en ældre eller brugt iPhone stadig levere en tilfredsstillende oplevelse. Det handler til syvende om sidst om de behov, du har til, hvad telefonen skal kunne.  Hvis du blot leder efter en telefon, der uden problemer kan bruges til streaming, netsurfing og spil, så kan en ældre model sagtens være løsningen.

Se vores store udvalg af brugte iPhones samt andre mobiler og tablets her

Indtast dine informationer

Når du har udfyldt formularen sender vi dig en mail med en fragtlabel, som du kan bruge til at indsende din enhed. Her beder vi også om kontooplysninger så du kan få betaling for din enhed.