Reklamationer og returneringer

Reklamation

Hvornår kan jeg reklamere en vare?

Som privatkunde har du 2 års reklamationsret (1 år for erhvervskunder) på varer købt hos Telegiganten.dk i henhold til købeloven. Det betyder, at hvis du opdager, at din vare er defekt, kan du enten få den repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængigt af den konkrete situation og under forudsætning af, at reklamationen er berettiget. Fristen regnes fra den dag, du modtager varen, og du skal reklamere indenfor rimelig tid, efter at du opdager en fejl eller væsentlig mangel på varen.

Reklamationsretten frafalder ved fysiske skader, slitage eller fejl, som er skyldes vedligeholdelse, uautoriserede indgreb, forkert betjening eller softwarerelaterede fejl. I dette tilfælde får man et tilbud fra et autoriseret værksted på reparationen af skaden og man genoptager sin reklamationsret efter at reparationen er gennemført. Vær opmærksom på, at hvis du afviser dette tilbud fra et autoriseret værksted, tilkommer et ekspeditionsgebyr på 349 kr.

I visse tilfælde giver reklamationsretten dig ret til at få udskiftet batteriet inden for 2 år. Et batteri kan sagtens blive forringet over tid og det kan der være flere grunde til. Bliver dit batteri dårligere over tid, er du derfor ikke nødvendigvis berettiget til et nyt. Er der derimod fejl på batteriet har man ret til at få det udskiftet inden for reklamationstiden. Hvorvidt lav batterifunktion skyldes en fejl kan være svært at vurdere. Vi anbefaler derfor at man indleverer sin enhed til os, hvis man mener at der er fejl på batteriet.

Inden du opretter en reklamation

Inden du sender din enhed til os, anbefaler vi at du nulstiller den til fabriksindstillinger (sikkerhedskopiér din enhed først for at undgå at miste apps, billeder og andet). Dette udelukker at problemet skyldes en softwarefejl og gør samtidigt enheden klar til reparation.

Hvis din enhed er fra Apple, skal du også logge ud af iCloud.

Hvis du er i tvivl om hvordan du sikkerhedskopierer, nulstiller til fabriksindstillinger eller logger ud fra iCloud kan du læse denne guide.

Hvordan opretter jeg en reklamation?

Hvis du opdager en fejl på din enhed, som du mener er dækket af reklamationsretten, skal du først oprette en reklamationssag i vores RMA-system. Udfyld formularen med ordre- eller fakturanummer, personoplysninger og en beskrivelse af fejlen. Sørg for at vælge “Reklamation” fra drop down-menyen. Tryk på “Opret sag”.

Efter dette skal du indlevere enheden til os, enten ved fysisk at besøge os i butikken, eller at sende den som en pakke til:

Att: Reklamation
Telegiganten.dk
Taastrup hovedgade 66
2630 Taastrup

Husk at sende enheden forsvarligt indpakket, sørg for at få en kvittering på afsendelsen og inkludér ordre- eller fakturanummer i pakken.

Du kan modtage en returlabel fra os ved at skrive en mail til info@telegiganten.dk. Dette koster 49 kr. men bliver fratrukket igen såfremt din enhed er dækket af reklamationsretten. For erhvervskunder står Telegiganten.dk ikke for leveringsomkostninger vedrørende reklamationssager.

Hvis der er fejl på din mobil, tablet eller computer men den ikke er dækket af reklamationsretten, vil vi stadigvæk gerne hjælpe dig. Klik her for at booke tid til reparation hos vores dygtige teknikere.

Fortrydelse

Hvornår kan jeg fortryde en vare jeg har købt?

Som privatkunde har du 14 dages fortrydelsesret på varer købt hos Telegiganten.dk. Hvis du fortryder dit køb, skal du, inden 14 dage efter modtagelse af varen, give os besked om at du ønsker at fortryde dit køb. Det er ikke tilstrækkeligt at nægte at modtage varen ved levering.

For erhvervskunder gælder fortrydelsesretten ikke. Du vil altså ikke have mulighed for at returnere varer hos Telegiganten.dk efter at købet er bekræftet. Ligeledes er der ingen fortrydelsesret på reparationer.

Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som du ville i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket indebærer, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. Vær derfor forsigtig når du pakker varen ud og undgå at fjerne beskyttelsesfilm/plast, så du ikke får lavet ridser eller mærker. Varen skal returneres i pæn stand uden tegn på ridser, slid, mærker og skal være rengjort for bl.a. fingermærker, hvis du vil være sikker på at få hele beløbet refunderet.

At tage beskyttelsesfilm af en telefon, er som regel ikke nødvendigt for at prøve telefonen og vil kunne medføre værdiforringelse. 

I nogle tilfælde kan emballagen være en væsentlig del af varens værdi. Skulle denne derfor være beskadiget kan dette medføre en værdiforringelse — uagtet om varen er brugt eller ej.

Produkter som in-ear headphones og lignende tages ikke retur, hvis forseglingen er brudt. Dette skyldes hygiejnemæssige årsager jf. Forbrugeraftalelovens § 18, stk. 2, nr. 5.

Er emballagen brudt og/eller varen brugt, er det telegiganten.dk, som angiver værdien af varen. Du kan derfor kun forvente at få hele beløbet igen, hvis du returnerer varen i samme stand som du købte den i.

Hvordan fortryder jeg ?

Hvis du ønsker at fortryde et køb, skal du først oprette en sag i vores RMA-system. Udfyld formularen med ordre- eller fakturanummer og  personoplysninger. Sørg for at vælge “Fortrydelse” fra drop down-menyen. Tryk på “Opret sag”.

Efter dette skal du indlevere enheden til os, enten ved fysisk at besøge os i butikken, eller at sende den som en pakke til:

Att: Fortrydelse
Telegiganten.dk
Taastrup hovedgade 66
2630 Taastrup

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Hvis du gør brug af din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, udover leveringsomkostninger. Returlabels kan købes af Telegiganten.dk til 49 kr. hvis så ønskes. Dette gør du ved at skrive til info@telegiganten.dk. Der går normalt op til 5 hverdage fra at vi modtager din vare til at dine betalinger bliver refunderet. I tilfælde af internationale betalinger, kan der gå længere tid fra at vi overfører pengene til at du kan se dem på din konto. Dette er ikke noget vi har kontrol over; du bedes kontakte din bank hvis du har spørgsmål til dette.

Vi tilbagebetaler med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Du pålægges ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Hvis du har købt flere varer hos os, og du blot fortryder en del af købet, har du mulighed for at returnere en eller flere varer, selvom de er købt under en ordre. Du får ikke leveringsomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Reklamation af enhed købt brugt

Kan jeg kræve reklamation på en brugt mobil?

Når du køber en istandsat mobil, vil vi gerne sikre, at du er stillet lige så vel, som havde du købt en ny mobil. Derfor yder vi 24 måneders reklamationsret på de brugte mobiler vi sælger. Skulle du opleve problemer med din istandsatte mobil indenfor de første 24 måneder efter købsdato, kan du sende den til os eller komme ned med den i butikken, og så dækker vi selvfølgelig reparationsomkostningerne, hvis det viser sig, at der er sket en fejl.

I modsætning til reklamationssager på nye mobiltelefoner, bliver reklamationssager på brugte mobiler varetaget af os selv og repareret af vores egne teknikere.

Hvordan opretter jeg en reklamation på en brugt mobil?

Hvis du opdager en fejl på din enhed, som du mener er dækket af reklamationsretten, skal du først oprette en reklamationssag i vores RMA-system. Udfyld formularen med ordre- eller fakturanummer, personoplysninger og en beskrivelse af fejlen. Sørg for at vælge “Reklamation på enhed købt brugt” fra drop down-menyen. Tryk på “Opret sag”.

Efter dette skal du indlevere enheden til os, enten ved fysisk at besøge os i butikken, eller at sende den som en pakke til:

Att: Reklamation (brugt)
Telegiganten.dk
Taastrup hovedgade 66
2630 Taastrup

Husk at sende enheden forsvarligt indpakket, sørg for at få en kvittering på afsendelsen og inkludér ordre- eller fakturanummer i pakken.

Du kan modtage en returlabel fra os ved at skrive en mail til info@telegiganten.dk. Dette koster 49 kr. men dette bliver fratrukket igen såfremt din enhed er dækket af reklamationsretten. For erhvervskunder står Telegiganten.dk ikke for leveringsomkostninger vedrørende reklamationssager.

Du er også velkommen til at kontakte os på +45 70 70 78 56 eller info@telegiganten.dk hvis du har brug for hjælp eller svar på yderligere spørgsmål.

Indtast dine informationer

Når du har udfyldt formularen sender vi dig en mail med en fragtlabel, som du kan bruge til at indsende din enhed. Her beder vi også om kontooplysninger så du kan få betaling for din enhed.