Ødelagt iPhone skærm
Skærmproblemer er ét af de problemer, som flest iPhone-ejere oplever. Det kan være alt fra en revnet skærm til en skærm, der ikke er responsiv. I dette indlæg gennemgår vi nogle af de problemer, du kan have med din iPhone - og ikke mindst løsningerne på problemerne.

Oplever du problemer med din iPhone skærm?

De fleste har oplevet problemer med deres iPhone, hvad enten det er tekniske fejl, et dødt batteri eller kosmetiske fejl. På toppen af lister af problemer, som brugere oplever på deres iPhone, finder man skærmproblemer. Skærmudskiftninger er klart den mest populære reparation, og det er ikke uden grund. Man kan nemt komme til at tabe sin iPhone ved et uheld, og hvis ikke har cover eller skærmbeskyttelse, kan det hurtigt gå galt. En iPhone skærm er ikke kun et skærmdisplay, men det er hele brugerfladen på din iPhone. 

En revnet skærm ødelægger ikke blot din iPhones udseende. Sommetider kan det betyde, at din iPhone ikke er så funktionsdygtig, som den plejer at være. I dette blogindlæg beskriver vi de mest almindelige skærmproblemer, som iPhone-ejere kan opleve.Derudover nævner vi en række løsninger og forebyggende tiltag, som de fleste kan benytte sig af, herunder en iPhone reparation.  

Er din iPhone skærm ikke responsiv?

Hvis din iPhone skærm ikke er responsiv eller ikke virker, som den plejer, kan der være flere årsager og løsninger. Du kan forsøge dig med følgende metoder: 

1. Genstart din iPhone.
2. Opdatér din iPhone til nyeste iOS-softwareopdatering. 
3. Frakobl telefonen fra lightning- eller USB-C-stik og undersøg, om skærmen virker, når den ikke er tilsluttet. 
4. Fjern skærmbeskyttelse og cover og undersøg, om skærmen virker efterfølgende. 

Hvis ingen af disse løsninger virker, kan årsagen være alt fra en softwarefejl til en teknisk fejl eller endda en fejl, som er forårsaget af skader. Hos Telegiganten hjælper vi gerne med en diagnosticering af din iPhone, hvis du er i tvivl om, hvad problemet er. 

Hvilke skærme har iPhones?

Når du køber skærme til din iPhone, er der forskellige typer. Ældre modeller før iPhone X-serien har som regel en LCD-skærm, mens de nyere modeller har en OLED-skærm. 

Der kan også skelnes mellem skærme, der enten er officielle Apple-skærme, er original OEM eller grade A++.  Officielle Apple-skærme er som regel taget fra en anden iPhone og sat på den nye iPhone. Hvis skærmen er original OEM, betyder det, at skærmen er lavet af en ekstern virksomhed, men er 100 % godkendt af Apple.

En grade A++-skærm er derimod en skærm, som bruger få originale reservedele, og som ofte er af lavere kvalitet. Hvis du har fået din skærm udskiftet hos en reparatør, og du har valgt den billigere løsning, er det oftest en grade A-skærm. 

Herudover er der også et udvalg af deciderede kopiskærme. Når du vælger andre versioner end en original OEM, føles skærmene som regel helt anderledes. Når du skal have udskiftet skærm, kan du hos de fleste udbydere vælge, hvilken skærm du gerne vil have udskiftet med. 

Flækket iPhone skærm

Med en ridset eller revnet iPhone skærm kan det enten være et stort problem eller et potentielt problem. Med få ridser på skærmen er der næppe grund til bekymring, da problemet kun er rent kosmetisk. Har du mindre revner, kan det være en god idé at handle hurtigt, før revnerne bliver større. Hvis du har en større revne på skærmen, kan det gå ud over brugeroplevelsen på din iPhone. Ja, faktisk kan du i dårlige tilfælde næsten ikke se eller bruge skærmen. 

Du kan bruge funktionen “AssistiveTouch”, som du tilgår, når du går ind på ‘Indstillinger’ > ‘Tilgængelighed’, hvis dele af skærmen ikke virker. Det er dog kun en midlertidig løsning, du kan gøre brug af, indtil du får udskiftet skærmen.

iPhone skærmskift

Hvis din skærm er ridset eller ødelagt, så er det vigtigt, at det ordnes hurtigst muligt. Det kan gå ud over både selve brugerfladen, men også frontkameraet på telefonen.  

Med et skærmskift får du en iPhone, der er lige så responsiv og brugervenlig, som da den var ny. Du kan vælge mellem en skærm af original kvalitet eller delvist original kvalitet. Hos Telegiganten tilbyder vi skærmskift til en fordelagtig pris, så du hurtigt og nemt kan få en velfungerende iPhone i hånden. Vi tilbyder faktisk et stort udvalg af Apple reparationer.

Bemærk, at det oftest dyrere, når du får skærmskift til en nyere telefon, f.eks. en iPhone 15, end hvis du skal have skiftet skærm til en iPhone X. Det er oftest også dyrere, når du vælger en helt original skærm fremfor en delvist original skærm. Til gengæld er der større garanti for, at kvaliteten er helt i top. 

Book reparation af din iPhone skærm her

Hvordan undgår man en ødelagt iPhone skærm?

Det er svært fuldkommen at undgå, at en iPhone skærm ikke virker, som den skal. Der kan opstå uforudsete tekniske fejl, skader eller softwarefejl, som er svære at gardere sig imod. Med skærmbeskyttelse og et cover kan du dog forebygge mange af de skader, der kan ske, hvis du skulle være så uheldig at tabe eller på en anden måde skade din iPhone.

Hos Telegiganten har vi et også et stort udvalg af skærmbeskyttelse og covers til iPhones fra forskellige serier. Se vores udvalg i vores webshop. 

Læs vores andet indlæg om den bedste skærmbeskyttelse til iPhone. 

Indtast dine informationer

Når du har udfyldt formularen sender vi dig en mail med en fragtlabel, som du kan bruge til at indsende din enhed. Her beder vi også om kontooplysninger så du kan få betaling for din enhed.