Elektronikverden bevæger sig evigt fremad mod nye, spændende, innovative bredder. Dette har desværre skabt en køb-og-smid-væk-kultur som har en negativ effekt både vores personlige økonomi og på klimaet. Men hvad man gøre?

Hvorfor reparere, når man kan kassere og købe mere?

Der findes mange grunde til at genoverveje vores elektronikforbrug. Mobiler går i stykker, deres batterier mister sin holdbarhed og der er altid en ny model på horisonten, altid noget nyt som kalder. Alligevel er der mange der begynder at se at vores nuværende køb-og-smid-væk-kultur ikke er holdbar. Ved at reparere mobiler, investere i det rigtige tilbehør eller købe og sælge brugt, kan vi gøre stor forskel.

Reparationsbutikker er dukket op i mange storbyer, et marked for brugt udstyr er i fuld sving. Mange af os er begyndt at genoverveje vores forbrug. Både med hensyn til den personlige økonomi og til klimaet er dette en meget positiv udvikling. Men der er stadigvæk en del vej tilbage at gå.

Mere end en million mobiler ryger i skraldespanden om året

Faktum er, at vores nuværende elektronikkonsumption har en enorm klimapåvirkning. Mere end en million mobiler og anden elektronik bliver, i Danmark, kasseret hvert år, hvilket svarer til 100,000 ton CO2 [1]. Det er også vigtigt at notere, at selvom mobiltelefoner er produkter der bruger strøm, så står selve produktionen af mobilen for 74% af dens totale klimapåvirkning [2].

Kort sagt, er der ingen tvivl om at der findes meget omkring vores elektronikkonsumption der kan forbedres. Gennemsnitslevetiden for en mobiltelefon er omkring 18 måneder [3]. Ved at forlænge tiden mellem at man skaffer nyt, kan vi kraftigt reducere vores samlede klimaaftryk.

Der findes penge at spare på reparationer og genbrug

Udover at det er bedre for klimaet, findes der også mere personlige grunde til at bryde med brug-og-smid-væk-kulturen: penge. Man behøver ikke smide tusindvis kroner hvert halvandet år for at have en fungerende mobiltelefon.

Ligesom på en bil eller et hus kan man undgå mange udgifter og hovedpiner ved forebyggelse og vedligehold. Ved at bruge det rigtige udstyr til sin mobil, kan man spare sig selv for skader, ved at købe brugt, kan man få kvalitet til billigere penge og ved at reparere i stedet for at kassere, kan man beholde sin mobil i længere tid.

Alle disse strategier kan spare dig mærkbare beløb hvert år.

Telegiganten værner om dig og miljøet

Her hos Telegiganten, vil vi rigtig gerne se at du kan bruge dit udstyr lige så længe—og lige så vel—som du har lyst til. Kontakt os på +45 70 70 78 56, info@telegiganten.dk eller kom ind og besøg os på Taastrup Hovedgade 66. Vi hjælper dig, at få det mest ud af din elektronik.

Se hvad Telegiganten kan gøre for dig:

Vi reparerer alle typer telefoner, uanset hvad de fejler. Alt fra skærmskifte, batteriskifte, softwarediagnose, reparation af vandskader, fejl på kamera eller knapper der ikke duer. Løsninger er ikke mere end et par klik væk.

Det rigtige tilbehør kan gøre forskellen mellem en smadret skærm og en der skinner som en diamant i år efter år. Vi har alt fra panserglas, covers og kabler til høretelefoner, opladere og andet udstyr.

Køb brugt

Se vores udvalg af brugt elektronik. Alle brugte mobiler og tablets vi sælger er blevet gennemgået af vores teknikere og alt kommer med 24 måneders garanti—lige som når man købet nyt!

Sælg brugt

Brug vores webformular for at udregne hvor meget du kan få for din gamle mobil og tablet. Lad dit gamle udstyr få nyt liv!

Indtast dine informationer

Når du har udfyldt formularen sender vi dig en mail med en fragtlabel, som du kan bruge til at indsende din enhed. Her beder vi også om kontooplysninger så du kan få betaling for din enhed.