Smartphones er blevet en mere integreret af vores liv. Derfor kan det virkelig mærkes, når man har mistet den eller fået den stjålet. Det er en virkelig frustrerende situation, som mange hvert år står i. Det er dog vigtigt, at du reagerer hurtigt, så du ikke risikere, at dine vigtige data bliver misbrugt. Derfor har vi en række gode tips til, hvad du skal gøre, hvis du har mistet din iPhone. Ved at handle hurtigt kan du sørge for minimere skaden og beskytte dine personlige oplysninger bedst muligt.
Har du mistet din smartphone, eller er den blevet stjålet? Heldigvis findes der funktioner til både Apple- og Android-enheder, som kan hjælpe dig med at finde din telefon igen.
Hvis du har en iPhone, kan du bruge appen ‘Find’ til at spore din enhed. Det er vigtigt, at du indstiller denne app for alle dine Apple-enheder, når du får en ny iPhone, iPad, AirPods eller lignende.
Log ind på icloud.com/find og vælg den manglende enhed. Hvis den er online, vises dens placering på et kort. Du kan derefter vælge ‘Marker som mistet’, tilføje et telefonnummer og en besked på skærmen, og låse enheden med det samme.
Hvis din iPhone er stjålet eller mistet, kan du her finde dens præcise placering. Hvis den derimod er stjålet og du kan se, hvor den befinder sig, bør du overlade arbejdet til politiet fremfor selv at forsøge at hente den
Hvis du i stedet har en Android-telefon, er der heldigvis stadig hjælp at hente. Med appen ‘Find min enhed’ kan du finde, låse, rydde eller afspille lyde fra dine mistede Android-enheder. Det er en relativt ny funktion, som kan hjælpe med at lokalisere mistede eller stjålne telefoner og tablets.
Funktionen kræver, at enheden er tændt, har adgang til internettet og har lokationsindstillinger. Som med iPhone er det vigtigt, at du installerer og aktiverer denne funktion på din enhed
Hvis din telefon er mistet, eller hvis den er stjålet, skal du straks spærre den. Det er vigtigt at handle hurtigt, så din personlige oplysninger og dit mobilabonnement ikke udnyttes, mens din smartphone er i de forkerte hænder. Du kan i en sådan situation med fordel spærre dit SIM-kort.
Hos flere mobiludbydere kan du logge ind med selvbetjening og tyverispærre dit SIM-kort. Du kan oftest også åbne det igen, hvis du skulle komme i besiddelse af din enhed igen. Du kan også ringe til dit mobilselskab, så de kan hjælpe dig.
Hvis du har fundet din telefon igen, kan du på samme måde få åbnet SIM-kortet, så du igen kan bruge din mobiltelefon.
Det næste skridt er at melde din telefon stjålet. Dette kan hjælpe med at forhindre misbrug af din telefon. Du kan anmelde tyveriet hos Politiet her eller ved at ringe til dem, uanset om det drejer sig om røveri, tricktyveri eller indbrud. Når du melder telefonen stjålet, sikrer du dig, at den ikke kan bruges på det danske og udenlandske mobilnet.
Når du melder telefonen stjålet, skal du indtaste en række informationer. Den vigtigste information er IMEI-nummeret, som er det unikke identifikationsnummer til din mobiltelefoner.
IMEI-nummeret kan du finde ved at indtaste #06# på din telefon, eller ved at tjekke din købskvittering. Det er også muligt at finde IMEI-nummeret under Indstillinger på både iPhone og Android-enheder. Læs mere om, hvordan du kan identificere din smartphone-model, her.
Hvis du har fundet mobiltelefonen igen, skal du informere politiet om, at du har fundet den, så sagen lukkes.
Når du har meldt din telefon stjålet, kan du kontakte dit forsikringsselskab. De fleste forsikringer kræver nemlig, at du melder det til politiet, før forsikringen kan dække. Hvis telefonen er stjålet, dækker indboforsikring i de fleste tilfælde. I nogle tilfælde skal man have en særskilt elektronikforsikring, før det dækker.
Indboforsikring indebærer ofte en højere selvrisiko. Hvis du har en særskilt mobilforsikring, er selvrisikoen som regel lavere, og du får ofte også en erstatningsmobil. Denne slags forsikring kan du få gennem både forsikringsselskabet eller dit mobilselskab.
Hvis du har fundet telefonen eller på anden måde er kommet i besiddelse af den igen, bør du kontakte dit forsikringselskab for at stoppe sagen. På den måde undgår du at modtage et erstatningskrav, som ikke er berettiget, hvilket kan betegnes som forsikringssvindel.
Vær den første til at høre om Telegigantens unikke tilbud, kampagner og andet
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du vores persondatapolitik. Du kan altid afmelde dig fra vores nyhedsbrev